Proclear

Proclear Toric (3 lenzen)

  • Maandlens
  • Torisch
  • 62 % Lenzenvloeistof
  • 14.4 mm Lens-diameter
  • 3 Contactlenzen

Details

Materiaal: Omafilcon A

Deze torische maandcontactlens is gemaakt uit een biocompatibel materiaal, waardoor ze garant staat voor een uitzonderlijk draagcomfort en een goede lange-termijn tolerantie. De kenmerken van dit natuurlijk materiaal zorgen ervoor dat je de lens heel gemakkelijk kan uitnemen, en gedurende lange tijd een scherp zicht kan behouden.

De unieke geometrie van het achteroppervlak van de torische Proclear-lens bewerkstelligt een snelle en constante stabilisatie van de contactlens op het oog, waardoor je kan rekenen op een snel en constant zicht.

Dankzij het niet-ionische materiaal en de bevochtigingseigenschappen van de component 'PC' van CooperVision, worden er aanzienlijk minder onzuiverheden als proteïnen en vetten op het lensoppervlak opgestapeld, zodat je op gezonde wijze contactlenzen kan dragen.

Kies de hoeveelheid

Uw lenssterkte

Sterkte [R] (verplicht)
option-helper-image De basiscurve van een contactlens geeft aan hoe sterk of hoe vlak een contactlens is gebogen. Hoe hoger de waarde, hoe vlakker de kromming of de radius van de contactlens. De basisvorm die u nodig heeft voor uw contactlenzen wordt bepaald door uw oogarts of opticien. Een irritatie-vrije pasvorm en optimale zuurstof van het oog kunnen enkel door middel van een nauwkeurige bepaling van de basiscurve gewaarborgd worden. Voor het welzijn van uw ogen moet de kromming van de contactlens zich aanpassen aan de krommig van het hoornvlies. De specificaties van de basiscurve, zie de "BC" waarde voor uw contactlenspakket, wordt opgegeven in mm.
option-helper-image De diameter is de grootte van een contactlens en is gemarkeerd met het symbool "DIA" op de verpakking van uw contactlenzen. De diameter van een zachte contactlens is altijd groter dan de cornea- diameter, zodat deze de rand van het hoornvlies niet raakt en er geen bloedvaten beschadigd worden. De specificatie van de diameter wordt opgegeven in mm.
option-helper-image Bij- of verziendheid wordt gecorrigeerd door een sferische contactlens. De vermelding "Sfeer" of ook "sf" wordt in dioptrieën (dpt) vermeld en staat op de eerste plek van uw contactlenspas. De contactlens toont een rotatie symmetrische effectieve oppervlakte, die de vorm van een halve kegel krijgt en daardoor in alle richtingen dezelfde oppervlakte toont. Door het directe contact met de ogen kan de SPH-waarde bij een contactlens verschillend zijn dan die in uw bril. De precieze meting gebeurt tijdens de contactlensaanpassing door de oogopticien of door de oogarts.
option-helper-image Een torische contactlens wordt gebruikt voor de correctie van astigmatisme. De hoornvlies radius moet overeenkomen met de contactlens radius tijdens het dragen, zodat een duidelijk zicht in alle richtingen gewaarborgd is. Dit vereist een constante en stabiele positie van de contactlens op het hoornvlies. Dit gebeurt momenteel door een speciaal lensontwerp, die rotatie van de contactlens voorkomt bij oogbewegingen. Hiervoor is een zorgvuldige aanpassing door de oogarts of opticien vereist. De Cilinderwaarde verwijst meestal naar een tweede locatie op uw contactlens. Dit wordt uitgedrukt in dioptrie, "dpt". Bij brillen kan deze waarde zowel positief als negatief zijn. Bij contactlenzen is een negatieve waarde van cruciaal belang.
option-helper-image De as geeft de richting van het astigmatisme aan en ook in welke richting de glazen moeten worden gecentreerd. Deze waarde gaat van 0° tot 180°, heeft geen teken en wordt aangegeven in graden, bijvoorbeeld 178°. Deze zal worden aangegeven door uw oogarts of opticien. Meestal staan de aswaarde vermeld op de derde plaats op uw voorschrift van een bril of contactlenzen.

Beschikbaarheid: In voorraad

Normale prijs: € 24,90

Special Price € 20,90

Gratis Verzending
Levertijd 5-7 Werkdagen

Normale prijs: € 24,90

Special Price € 20,90

Probleem?
U kunt telefonisch contact met ons opnemen:
040/744.04.33
ma.-do. 8u15-13u en 14u-17u15 vrij. 8u15-13u en 14u-15u15
Onze allernieuwste monturen Origineel, kleurrijk, elegant, extravagant, klassiek, speciaal, verfijnd...