Digital Relax

Digital Relax helpt uw ogen onder alle omstandigheden te beschermen tegen schadelijk blauw licht.

Has hto
Toont 60 of 2886

Digital Relax - Blauw Licht Filterende Bril

Onze brillen met blauwlichtfiltercoating bieden u de ideale bescherming tegen schadelijk licht en beschermen uw ogen bij het dagelijkse gebruik van digitale apparaten zoals computerschermen of smartphones. Zo kunt u snelle oogvermoeidheid voorkomen en tegelijkertijd concentratieproblemen tot een minimum beperken.

Digitale Relax-brillenglazen filteren het schadelijke licht dat door onnatuurlijke lichtbronnen wordt uitgestraald, door middel van een speciale coating. Zo zorgen onze glazen met blauwlichtfilters voor ontspanning van uw ogen en voorkomen ze snelle vermoeidheid als gevolg van strooilicht. Bovendien absorberen brillen met blauwlichtfilters UVA- en UVB-stralen op betrouwbare wijze.

Deze eigenschappen maken brillen met blauwlichtfilters bijzonder interessant voor videogamers, aangezien zij bijzonder intensief gebruik maken van digitale apparatuur. Brillenglazen met onze blauw licht filterende coating hebben een lichte blauwe restreflectie op de glazen en een zeer lage bruine basistint. Deze lichte basistint verbetert de perceptie van contrast bij het bekijken van beeldschermen.

Wat is HEV-licht?

Dit is het hoogenergetische zichtbare licht dat zich net naast de UV-stralen in het lichtspectrum bevindt en dat het netvlies van het oog kan beschadigen. Wanneer HEV-licht van beeldschermen en monitoren wordt uitgezonden, bereikt het onze netvliezen grotendeels ongefilterd.

Symptomen van HEV-licht kunnen zijn:

  • migraine,
  • hoofdpijn,
  • wazig zicht.

Droge ogen na een lange dag op kantoor zijn ook niet ongewoon. Deze symptomen kunnen ook vaak de oorzaak zijn van slaapproblemen.

Een bril met anti-blauwe coating kan de HEV-stralen filteren en de ogen duurzaam beschermen.

Zijn er blauwlichtfilterende brillen met correctie?

U kunt een bril met blauwlichtfilter kopen met uw correcties. U kunt bijvoorbeeld onze enkelvoudige en multifocale glazen combineren met een blauwlichtfilterende coating.

Als u veel op de computer werkt, kan een bril met blauwlichtfiltering nuttig zijn. U kunt uw nieuwe Digital Relax bril ook zonder correctie bij Brillen24 kopen, bijvoorbeeld als u geen bril of contactlenzen draagt.