Hoe kiest u uw montuur?


Het kiezen van een montuur is niet eenvoudig. Uw bril maakt inderdaad deel uit van u en in veel gevallen leeft u er 24 uur per dag mee! Daarom is het meer dan essentieel dat u een montuur kiest die comfortabel en mooi is, waarmee u voor de dag kunt komen.

Daarbij moet rekening worden gehouden met verschillende criteria, die wij voor u in detail toelichten.

Soort correctie

Onze brillenglazen worden tot het uiterste bewerkt en verfijnd, maar afhankelijk van de mate van correctie zijn er technische beperkingen.

In geval van sterke correcties

De glazen zijn vaak dik in het midden. Het is daarom niet raadzaam te grote monturen te kiezen (zowel in de breedte als in de hoogte), omdat ze dan snel zwaar en dus oncomfortabel worden als ze lange tijd worden gedragen. Bovendien is het met een groot montuur moeilijk om eroverheen te kijken om te zien wat zich om u heen in de kamer bevindt, zoals mensen of bijvoorbeeld een scherm.

Voor ver- en dichtbij zicht (multifocaal)

Het montuur moet hoog zijn om zich aan te passen aan de verschillende zicht zones van de glazen. Wij hebben een voorselectie gemaakt van al onze modellen die geschikt zijn voor multifocale glazen, die u kunt vinden in de catalogus onder "multifocale glazen".

De vorm van het gezicht

Er zijn een paar eenvoudige regels om te weten hoe u uw montuur aan de vorm van uw gezicht kunt aanpassen.

- Uw gezicht is hoekig

Dit is een tamelijk lang en vierkant gezicht. Het voorhoofd, de wangen en de kin zijn ongeveer even breed. Uw gezicht is bijna net zo breed als het hoog is.

Welk montuur dien ik te kiezen?
Over het algemeen worden ronde of ovale glazen aanbevolen om uw gelaatstrekken te verzachten. U kunt ook onopvallende monturen proberen (randloos of halfrand) die het voordeel hebben dat hoeken en strakke lijnen worden verzacht. Tot slot kunnen meetkundige vormen (maar vermijd de vierkante vorm) uw persoonlijkheid accentueren.

- Uw gezicht is rond

Een rond gezicht heeft gebogen lijnen, zonder hoeken. Het breedste punt ligt rond de ogen en de wangen, en de breedte en de lengte zijn in dezelfde verhouding.

Welke montuur die ik te kiezen?
U kunt uw type corrigeren met smalle, rechthoekige monturen die de ronde vorm breken en uw gezicht helpen verlengen. Een heldere brug heeft het voordeel dat de ogen wijder worden. Omgekeerd zullen ronde monturen de vorm van uw gezicht accentueren.

- Uw gezicht is ovaal

Dit is een lang, slank gezicht dat vaak als de ideale vorm wordt beschouwd dankzij de bijzonder evenwichtige verhoudingen.

Welk montuur dien ik te kiezen?
Het voordeel van een ovaal gezicht is dat alles kan. Het zijn uw persoonlijkheid en stijl die u zullen leiden bij uw keuze van een bril. Hoekige monturen, vooral met brede armen, stralen meer charisma uit. Als u wilt dat mensen uw gezicht opmerken, kunt u gaan voor ovale of ronde vormen of kiezen voor randloze of half randloze modellen.

- Uw gezicht is hartvormig (driehoek)

Het hartvormige gezicht wordt gekenmerkt door een breed voorhoofd en een smallere kin. Deze kan erg lang lijken met een licht puntige kin. De jukbeenderen zijn meestal erg hoog.

Welk montuur dien ik te kiezen?
Het hartvormige gezicht is moeilijk optisch "aan te kleden". Daarom is het uw persoonlijkheid die u zal helpen kiezen. Over het algemeen worden ronde en ovale monturen met onopvallende kleuren aanbevolen, omdat zij de trekken verzachten. Een breder montuur kan helpen om een smallere kaak in balans te brengen. Mannen kunnen ook hoekige monturen proberen - die accentueren meestal het karakter. Wij adviseren u geen te donkere of te felle kleur te kiezen aan de bovenkant van het montuur, om een toch al breed voorhoofd niet te benadrukken.

Niet vergeten! U kunt zoveel monturen passen als u wilt met onze virtuele proef. Misschien vindt u een goudklompje waarvan u niet wist dat u die had.

De kleur

De kleur van uw montuur laat uw gezicht spreken en geeft het karakter.

Donkere monturen (zwart, marineblauw, antraciet grijs) zijn erg aanwezig en vallen over het algemeen goed op tegen de huid. Lichte kleuren daarentegen zijn discreter en passen harmonieus bij het gehele gezicht.

Houd u het graag eenvoudig?

U heeft een bril nodig in een kleur die dicht bij uw haarkleur komt. Ze zullen natuurlijk opgaan in uw gezicht. Voor lichte ogen, aarzel niet om een gelijkaardige, koele kleur te kiezen (blauw, groen, lichtroze, beige...). Bij donkere ogen passen warme, maar niet te felle kleuren (blauw, bruin, bordeauxrood...) goed bij uw gezicht.

U wilt origineel zijn?

Kies de kleur. Roze, oranje, rood, turkoois, appelgroen... Felle kleuren fleuren alle gezichten op, of ze nu bleek of gebruind zijn. Maak uw lijst fantasierijker door hem dikker te maken. Dunnere exemplaren geven je een vleugje durf, terwijl dikkere, zoals een oogverblindend acetaat montuur, je extravagante accentueren.

Vind uw eigen stijl door te spelen met andere criteria: tweekleurige, uitgesneden veren of dezelfde patronen op het montuur zorgen elk voor een vleugje differentiatie.

De grootte van de monturen

Er is nog een laatste criterium, en niet het minste, waarmee rekening moet worden gehouden. De grootte van uw bril is bepalend voor de harmonie van uw gezicht. Hier zijn enkele maataanduidingen waar u op moet letten: de voormeting, de hoogte van de glazen, de breedte van de glazen, de breedte van de brug en de lengte van de armen.

Lengte van de armen

Voormeting

Glashoogte en Glas Breedte

Brug Breedte

Lengte van de armen

In het detailaanzicht van elke bril vindt u de veerlengte. Wij berekenen de lengte van de armen altijd door de volledige arm met zijn ronding te meten.

Voormeting

U berekent de omvang van de wenkbrauw door de afstand tussen het rechter en linker scharnier van uw bril te bepalen. Als u een breed gezicht hebt, moet u rekening houden met voldoende ruimte aan de voorkant, zodat de bril niet op de slapen drukt.

U kunt ook gebruik maken van onze comfortabele online proef om te controleren of de bril de juiste maat heeft. Het testbeeld komt altijd overeen met de juiste schaal, waardoor de afmetingen optimaal zijn.

Glashoogte

Er is geen minimum glas maat voor enkelvoudige glazen. Gebruik onze online test om uit te vinden welke bril het beste bij u past.

Glas Breedte

De lens diagonaal is de maximale afstand binnen het glas. Deze waarde is aangegeven in de gedetailleerde presentatie van onze glazen.
 

Brug Breedte

U kunt de brugbreedte vinden in het detailaanzicht van onze bril. Kies niet een te korte brugbreedte, zodat de bril comfortabel op uw neus zit.

Met al deze waardevolle tips zult u zeker een bril vinden die bij u past!

Schrijf u in op de nieuwsbrief en ontvang een waardebon van € 8!