Hoe kiest u uw montuur?

Het kiezen van een montuur is niet eenvoudig. Uw bril maakt inderdaad deel uit van u en in veel gevallen leeft u er 24 uur per dag mee! Daarom is het meer dan essentieel dat u een montuur kiest die comfortabel en mooi is, waarmee u voor de dag kunt komen.

Daarbij moet rekening worden gehouden met verschillende criteria, die wij voor u in detail toelichten.

Soort correctie

Onze brillenglazen worden tot het uiterste bewerkt en verfijnd, maar afhankelijk van de mate van correctie zijn er technische beperkingen.

In geval van sterke correcties
De glazen zijn vaak dik in het midden. Het is daarom niet raadzaam te grote monturen te kiezen (zowel in de breedte als in de hoogte), omdat ze dan snel zwaar en dus oncomfortabel worden als ze lange tijd worden gedragen. Bovendien is het met een groot montuur moeilijk om eroverheen te kijken om te zien wat zich om u heen in de kamer bevindt, zoals mensen of bijvoorbeeld een scherm.

Voor ver- en dichtbij zicht (multifocaal)
Het montuur moet hoog zijn om zich aan te passen aan de verschillende zicht zones van de glazen. Wij hebben een voorselectie gemaakt van al onze modellen die geschikt zijn voor multifocale glazen, die u kunt vinden in de catalogus onder multifocale glazen.

De vorm van het gezicht

Er zijn een paar eenvoudige regels om te weten hoe u uw montuur aan de vorm van uw gezicht kunt aanpassen.

Niet vergeten! U kunt zoveel monturen passen als u wilt met onze virtuele proef. Misschien vindt u een goudklompje waarvan u niet wist dat u die had.

De kleur

De kleur van uw montuur laat uw gezicht spreken en geeft het karakter.

Donkere monturen (zwart, marineblauw, antraciet grijs) zijn erg aanwezig en vallen over het algemeen goed op tegen de huid.
Lichte kleuren daarentegen zijn discreter en passen harmonieus bij het gehele gezicht.

Houd u het graag eenvoudig?

U heeft een bril nodig in een kleur die dicht bij uw haarkleur komt. Ze zullen natuurlijk opgaan in uw gezicht.

 • Voor lichte ogen, aarzel niet om een gelijkaardige, koele kleur te kiezen (blauw, groen, lichtroze, beige...).
 • Bij donkere ogen passen warme, maar niet te felle kleuren (blauw, bruin, bordeauxrood...) goed bij uw gezicht.

U wilt origineel zijn?

Kies de kleur. Roze, oranje, rood, turkoois, appelgroen... Felle kleuren fleuren alle gezichten op, of ze nu bleek of gebruind zijn. Maak uw lijst fantasierijker door hem dikker te maken. Dunnere exemplaren geven je een vleugje durf, terwijl dikkere, zoals een oogverblindend acetaat montuur, je extravagante accentueren.

Vind uw eigen stijl door te spelen met andere criteria: tweekleurige, uitgesneden veren of dezelfde patronen op het montuur zorgen elk voor een vleugje differentiatie.

De grootte van de monturen

Er is nog een laatste criterium, en niet het minste, waarmee rekening moet worden gehouden. De grootte van uw bril is bepalend voor de harmonie van uw gezicht. Hier zijn enkele maataanduidingen waar u op moet letten: de voormeting, de hoogte van de glazen, de breedte van de glazen, de breedte van de brug en de lengte van de armen.

Lengte van de armen

Voormeting

Glashoogte en Glas Breedte

Brug Breedte

 • Voormeting (Totale breedte):
  U berekent de wenkbrauwmaat door de afstand tussen de rechter- en linkerscharnieren van uw bril te bepalen. Als u een breed gezicht heeft, moet u rekening houden met een voldoende brede voorkant zodat de bril niet op de slapen drukt.
   
 • Hoogte en breedte van het glas:
  Er is geen minimummaat voor enkelvoudige brillenglazen.
  Voor multifocale brillenglazen raden we een minimale hoogte van 35 mm aan voor meer comfort.

  Hoe breder het brillenglas, hoe breder het gezichtsveld. Deze waarde wordt aangegeven in de gedetailleerde presentatie van onze brillen.
   
 • Brugbreedte:
  U kunt de breedte van de brug vinden in de detailweergave van onze bril. Kies geen brugbreedte die te kort is zodat de bril comfortabel op uw neus zit.

U kunt ook onze handige online test gebruiken om te controleren of de bril de juiste maat heeft. De testafbeelding komt altijd overeen met de juiste schaal, waardoor optimale afmetingen gegarandeerd zijn.

Met al dit waardevolle advies zult u ongetwijfeld een bril vinden die bij u past!

Schrijf u in op de nieuwsbrief en ontvang een waardebon van € 8!