Toont 30 of 70

Burberry - Britse mode met een lange traditie

Het merk Burberry kan terugkijken op een lange zakentraditie: het Britse modemerk verkoopt zijn collecties al meer dan 150 jaar aan veeleisende klanten. Oprichter en naamgever Thomas Burberry, een opgeleide textielhandelaar, opende in 1856 de eerste winkel van het bedrijf in Basingstoke, Hampshire. Een paar jaar later, in 1880, introduceerde hij een stof genaamd Garbadine, een bijzonder licht materiaal voor regenkleding, waarop het bedrijf acht jaar later patent kreeg. Vandaag de dag maakt het modebedrijf nog steeds klassieke trenchcoats van deze waterdichte en ademende stof.

Sinds Audrey Hepburn deze jas in 1961 droeg in Breakfast at Tiffany's, geniet de Burberry trenchcoat een cultstatus en wordt hij beschouwd als een klassieker die overal ter wereld gedragen wordt, weer of geen weer. Burberry is ook bijzonder beroemd om zijn ruitpatroon, dat nu niet alleen aan de binnenkant van jassen wordt gebruikt, maar ook aan de buitenkant van Burberry-kleding, tassen, accessoires en brillen.

Bovendien wordt sinds 1901 een logo in de vorm van een middeleeuwse ridder in harnas met een paard gebruikt om de merkidentiteit van de producten van het bedrijf te benadrukken. Burberry, een van de ultieme luxemerken, is vandaag de dag niet meer weg te denken van de grote catwalks in de wereld
Hetzelfde geldt voor de brilmonturen en zonnebrillen van het modemerk - hier wordt luxe geassocieerd met Engelse charme.

Engelse charme en pure luxe

Brillen van het meest traditionele merk van Engeland? Ja, graag! De monturen voor dames en heren maken indruk met een breed scala aan vormen en kleuren: van klassiek zwart tot een speels bruintintenpatroon, er is alles wat een gevarieerde brillencollectie niet kan missen. Opvallende montuurvormen, elegant getinte glazen en perfect op elkaar afgestemde elementen maken van uw nieuwe luxe accessoire de Britse must-have van de zomer. Bijna altijd inbegrepen: het klassieke Burberry ruitpatroon, dat de veren van de monturen een bijzonder Britse look geeft.

Bent u verliefd geworden op een van de modellen uit de Burberry-collectie? Voeg het dan toe aan uw winkelwagen, selecteer de glazen van uw keuze, voer uw zichtwaarden in en uw nieuwe luxe brillen zijn binnenkort onderweg naar uw huis. Til luxe naar een nieuw niveau met uw nieuwe Burberry brillen.

Schrijf u in op de nieuwsbrief en ontvang een waardebon van € 8!