Fotochromische glazen


SunMotion Transition

Meekleurende glazen worden automatisch lichter en donkerder in functie van het natuurlijke licht. Gebruik ze zowel binnen als buiten zonder dat u een andere bril hoeft te dragen.  Geldig voor glazen met of zonder correctie.

Deze bril kan zowel binnen als buiten gedragen worden en beschermt uw ogen tegen schadelijke UVA- en UVB-stralen, die onzichtbaar zijn maar er wel degelijk zijn, zelfs als er bijna geen zon is. Dankzij het heldere zicht dat deze brillen u bieden, wordt uw visuele comfort nog beter.

Een meekleurende coating kan worden aangebracht op de meeste voorgeschreven glazen (zowel enkelvoudig als multifocaal). Zoals alle getinte brillenglazen zijn meekleurende glazen niet compatibel met de dunste glazen (index 1,74). U heeft de keuze tussen twee kleuren: bruin en grijs.

Een meekleurende coating kan niet worden aangebracht op degressieve glazen.

Brillen24 biedt meekleurende glazen met een bereik van 0 (getint bij 10%) tot 3 (getint bij 85%), een degelijke bescherming tegen de zon).

Voordelen

Beste bescherming

Het is van essentieel belang om goed voor uw ogen te zorgen. UV-stralen zijn onzichtbaar, maar zeer aanwezig, zelfs wanneer de zon niet schijnt. Ze verhogen de veroudering van het hoornvlies. meekleurende glazen bieden een specifieke UV-bescherming die zich aanpast aan de weersomstandigheden en u in staat stelt uw ogen op lange termijn te beschermen. Toch beschadigt u ook uw ogen als u een bescherming oplegt die niet of slecht afgesteld is. Bijvoorbeeld, het dragen van een zonnebril als er weinig licht is, kan de gevoeligheid van uw ogen voor het licht verhogen. Met meekleurende glazen vermijdt u beschadiging van uw ogen, omdat ze zich automatisch aanpassen aan de lichtsterkte, zonder dat uw ogen zich moeten aanpassen aan de omgeving.

Gegarandeerd visueel comfort

Knipperen en knijpen met uw ogen tegen het zonlicht, is nu verleden tijd. Deze glazen passen zich aan als u naar buiten gaat en passen zich opnieuw aan als u naar binnen gaat, of in de schaduw komt. Perfect helder binnen, ze passen hun tint alleen aan wanneer u naar buiten gaat en wanneer u van de schaduw in de zon gaat, als de lucht bewolkt is of door de zon wordt verlicht. Onder alle omstandigheden bieden deze glazen u de beste bescherming tegen verblinding. U zult een aanzienlijke opluchting voelen bij het dragen van deze brillen, omdat ze, terwijl ze uw ogen beschermen, ook uw ogen een welverdiende rust geven.

Een eenvoudiger leven

Meerdere brillen gebruiken, kent u het gevoel? Heeft u uw zonnebril altijd bij de hand, wanneer de zon u verblindt, en vergeet u ze uit te doen wanneer u naar huis gaat en u zich in het donker bevindt? Dat ligt in het verleden. Dankzij de meekleurende bril heb je maar één bril die als je dagelijkse bril en als zonnebril kan dienen. Het is eenvoudig en efficiënt omdat de glazen zich automatisch aanpassen aan de mate van helderheid waaraan u wordt blootgesteld. U hoeft er niet over na te denken. Deze technologie is ook erg handig als u veel sport of  buitenactiviteiten doet.

We hebben 3 soorten meekleurende opties

SunMotion

 • Kleurtint tussen 10 en 80%
 • 100% beschermd tegen UVA en UVB
 • Verkrijgbaar in grijs en bruin

10%

40%

80%


Transitions Premium

De nieuwe Transitions® Premium™ glazen reageren beter op direct en indirect zonlicht. Ze worden donkerder onder de zon, onder alle omstandigheden: met de rug naar de zon, wanneer het licht weerkaatst, ongeacht op welke plaats of op welk moment van de dag u zich bevindt. Binnenshuis worden ze snel helderder. Waar u ook bent, uw visuele waarneming is perfect

6%

38%

86%

 • Perfect helder 's nachts en binnenshuis
 • Wordt snel terug lichter
 • 100 % bescherming van schadelijke UVA- en UVB-stralen
 • Compatibel met alle voorschriften en stijlen van frames
 • Verkrijgbaar in grijs en bruin
 • Tint tussen 6% en 86%

Perfect voor mensen die glazen met variabele tint willen, voor actieve mensen die continu naar buiten gaan en op verschillende tijdstippen van de dag naar huis komen (winkelen, lunchen....) en voor mensen die buitenactiviteiten doen terwijl ze veel tijd binnen doorbrengen.

Wanneer Transitions® glazen worden blootgesteld aan UV-stralen, begint de structuur van triljoenen fototrope moleculen, aanwezig in het glas, zich aan te passen. Deze reactie zet het verduisteringsproces van de glazen in gang.

Deze unieke technologie is het resultaat van 20 jaar onderzoek en innovatie en deze gepatenteerde formule wordt uitsluitend gebruikt door Transitions®. De technologie is geïntegreerd in de coating van het glas. De moleculen reorganiseren permanent zonder dat u het merkt. Uw ogen krijgen onder alle omstandigheden de juiste hoeveelheid licht, of u zich nu onder een open of bewolkte hemel bevindt, of binnenin.

Dankzij twee exclusieve methoden kunnen we de fototrope technologie Cromea7™ in de glazen integreren. In tegenstelling tot andere soorten meekleurende brillenglazenzorgt deze techniek voor een gelijkmatige tint op het volledige oppervlak van het glas, ongeacht de dikte. Transitions Optical ontwikkelt en past zijn technieken aan om de fototrope prestaties, de duurzaamheid van de glazen en de compatibiliteit met andere coatings, zoals bijvoorbeeld de antireflecterende coating, te optimaliseren. 

Meer info: www.transitions.com


Transition XTRActive

Extra bescherming tegen licht, zelfs in de auto.

Overal waar u gaat, Transitions XTRActive glazen zijn uniek ontworpen om uw ogen te beschermen tegen de felste zon en fel kunstlicht

 • Extra donker buiten ter bescherming tegen de felste zon, zelfs in de heetste omstandigheden
 • Donkerder achter de voorruit van een auto om de ogen te beschermen tegen zonlicht tijdens het rijden
 • Een vleugje kleur helpt te beschermen tegen harde binnenverlichting
 • Blokkering van 100% UVA- & UVB-stralen
 • Ontworpen om te werken met de meeste voorschriften en frames
 • Verkrijgbaar in grijs en bruin
 • Tint tussen 11 en 90%

11%

45%

90%

Van binnen naar buiten, Transitions glazen voelen hoe het licht verandert - naadloos aanpassen aan de perfecte tint vanaf het moment dat u naar buiten loopt. Wanneer u binnenshuis terugkeert, vervagen ze naadloos en worden ze weer helder. Elke dag, in elke lichtomstandigheden, kunt u met Transitions glazen comfortabeler zien en helpt u schittering, vermoeide ogen te verminderen. Bovendien blokkeren alle Transitions glazen 100% van de UV-stralen en helpen ze u te beschermen tegen blauw licht van modern kunstlicht en vooral tegen de felle zon. Wanneer u comfortabeler van licht geniet, geniet u meer van het leven.

Overgangen XTRActive lenzen bieden extra bescherming tegen de felste zon, zelfs in de heetste omstandigheden. Ze worden ook donkerder achter de voorruit van een auto plus een vleugje kleur wanneer binnenshuis bescherming biedt tegen harde binnenverlichting.

More info: www.transitions.com


Schrijf u in op de nieuwsbrief en ontvang een waardebon van € 8!