Degressieve brillen

De degressieve bril, ook wel "proximitybril" genoemd, is speciaal ontworpen voor computerwerk wanneer u presbyoop bent.


Degressieve brillen

Onze bril met degressieve glazen biedt u het beste zicht op verschillende afstanden, zowel voor de computer als bij manuele activiteiten.


Toont 30 of 2803

Degressieve brillen - De must voor computerwerk

Een computerwerkbril is speciaal aanbevolen voor iedereen die elke dag op een beeldscherm werkt. Met deze close-up comfortbril kunt u perfect zien, zelfs van dichtbij. Het gezichtsveld is breder dan met normale glazen.

Waarom heeft u een degressieve bril nodig?

Een degressieve bril is vooral aan te bevelen als u dagelijks op een computerscherm werkt of voorwerpen van dichtbij bekijkt. In tegenstelling tot leesbrillen of multifocale brillenglazen bestrijken degressieve brillenglazen een breed gezichtsveld van dichtbij, zodat u zowel kunt lezen als het computerscherm en uw bureau duidelijk kunt zien. Ze worden echter niet alleen aanbevolen voor het werken voor een beeldscherm. Deze reeks brillen is ook nuttig voor handenarbeid of ambachtelijk werk, zoals kapperswerk.

Voordelen van degressieve glazen

In tegenstelling tot multifocale brillenglazen bieden degressieve brillenglazen een breed gezichtsveld in het midden van het brillenglas, het zogenaamde uitgebreide nabijzichtsveld.

Het gezichtsveld in het middelste gedeelte van het brillenglas biedt een ideaal zicht op het beeldscherm en het bureau. Het nabij gezichtsveld bevindt zich in het onderste derde deel van het glas. Dit gebied biedt een goed zicht op het toetsenbord of documenten. Bovendien vereist een degressieve bril minder hoofd- en lichaamsbewegingen om alles in het grotere gezichtsveld goed te kunnen zien. Hierdoor worden de nek- en schouderspieren minder belast.

Wat is het verschil tussen degressieve en multifocale brillen?

In tegenstelling tot degressieve glazen zijn multifocale glazen geoptimaliseerd voor zowel dichtbij als veraf zien. Dit betekent dat de tussenzone bij multifocale glazen veel kleiner is om een vloeiendere overgang tussen dichtbij- en verafzicht te bereiken. Bij degressieve glazen is het tussenliggende gezichtsveld geoptimaliseerd voor middellange afstanden tot twee meter. Dit zorgt voor een ideaal zicht op het scherm, het toetsenbord en de omliggende werkplek.

Voor extra bescherming van de ogen raden wij een Digital relax blauwlichtfiltercoating aan voor uw degressieve bril. Deze speciale coating filtert het schadelijke HEV-licht dat door beeldschermen en monitoren wordt uitgestraald.

Schrijf u in op de nieuwsbrief en ontvang een waardebon van € 8!