Gamer bril


Gaming brillen voor ontspannen gamen

Gaming-brillen beschermen tegen blauw schermlicht, hoofdpijn en vermoeide ogen dankzij hun blauwlichtfilterende coating en licht bruinachtige tint. Er zijn modellen die zowel geschikt zijn voor mensen die correcties nodig hebben als voor gamers die geen gebrekkig gezichtsvermogen hebben.

Urenlang spelen na het werk: Voor veel videospelliefhebbers is deze hobby het perfecte tegenwicht voor een stressvol dagelijks leven. Maar als uw ogen geïrriteerd zijn, uw slaappatroon verstoord is en u regelmatig hoofdpijn heeft, moet u actie ondernemen. Het blauwe licht dat door computer- of smartphoneschermen wordt uitgezonden, kan niet alleen uw ogen beschadigen, maar ook uw slaap verstoren. Maar u kunt dit gemakkelijk verhelpen met een gaming bril.

Waarom heb ik een bril nodig om te gamen?

Brillen die blauw licht filteren zijn niet alleen interessant voor gamers, maar voor iedereen die elke dag lange tijd voor een scherm zit. Smartphones, tablets en computers stralen veel blauw licht uit. Dit heeft een korte golflengte, wat betekent dat het veel energie opslaat. Als uw ogen gedurende lange tijd zonder bescherming aan blauw licht worden blootgesteld, put dat ze uit. U zult dit merken aan symptomen zoals: 

  • hoofdpijn 
  • droogheid en branderigheid van de ogen rode ogen

Blauw licht heeft ook invloed op uw slaap: het suggereert daglicht, dus moet u soms wakker zijn. Natuurlijk verdwijnt blauw licht als de zon ondergaat en je moe bent. Kunstmatige lichtbronnen daarentegen zorgen ervoor dat dit effect niet optreedt - en dat u niet in slaap kunt vallen. 

Misschien vraagt u zich nu af of een spelbril nuttig is, ook als u nog geen problemen met uw gezichtsvermogen hebt. Maar voorkomen is beter dan genezen! Op lange termijn kan blauw licht zelfs oogziekten zoals maculadegeneratie of cataract bevorderen. Een spelbril zal u uit deze situatie redden.

Hoe gaming-brillen werken

De glazen van gamebrillen hebben een blauwlichtfilterende coating. Dit is een speciale antireflecterende coating met een licht bruinachtige tint die blauw licht wegfiltert. Dit voorkomt dat het uw ogen raakt en ze beschadigt. In het begin is het een beetje moeilijk om u aan te passen aan het feit dat u plotseling alles in iets warmere kleuren ziet. Maar het is wel even wennen, en het levert u zelfs een voordeel op: het contrast van de spelbeelden is hoger en u hebt subjectief het gevoel dat u duidelijker ziet. Bovendien is het gefilterde licht minder verblindend. In het algemeen zijn brillen met blauwlichtfiltering geschikt voor verschillende doeleinden - bijvoorbeeld voor het werken op kantoor of voor het tv-kijken 's avonds.

Gamen met bril op sterkte

Gamers die toch een bril dragen, kunnen ook een blauwlichtfilterbril met correctie laten maken. Sommige mensen vinden de bruine tint echter hinderlijk in het dagelijks leven. Ook daar is een oplossing voor. De speciale clip-on modellen, die zijn uitgerust met een blauwlichtfilter, kunnen gewoon op uw gewone bril worden bevestigd door middel van een neusstukje. Na het spelen kunt u ze met een simpele polsbeweging verwijderen. Contactlensdragers hebben het nog makkelijker. Zij kunnen een gewone spelbril zonder correctie dragen, zolang de glazen in hun ogen zitten.

Zoek nu uw gamerbril uit voor zorgeloos plezier voor de console.

Schrijf u in op de nieuwsbrief en ontvang een waardebon van € 8!