Het jaar 2022 zal erg Peri zijn!


Elk jaar maakt het Pantone Instituut de kleur van het jaar bekend. Dit jaar werd PANTONE 17-3939 Very Peri als winnaar gekozen. Deze kleur moet ons blij en optimistisch maken voor het nieuwe jaar

Al 23 jaar kiezen de kleurexperts van het Amerikaanse Pantone Instituut de" Kleur van het jaar" en bepalen daarmee de eerste trend van het nieuwe jaar. In 2022 werd deze kleur voor het eerst volledig vernieuwd. Het resultaat is de kleur Very Peri, die innovatie en verandering op wereldschaal moet weerspiegelen.

Wat betekent Very Peri?

Very Peri biedt alle kenmerken van blauwe tinten, maar met een roodpaarse ondertoon. Deze tint toont ons een levendige, vreugdevolle kijk op de wereld en een dynamische aanwezigheid die inspireert tot gedurfde creativiteit en fantasierijke expressie", aldus het Pantone Color Institute. Als u de kleurenpsychologie volgt, is dat heel logisch: blauw staat synoniem voor tevredenheid en creativiteit, rood voor dynamiek en kracht, terwijl paars vaak wordt geassocieerd met mentale autonomie, ambitie en verbeelding.

Wat is de invloed van de trendkleur Pantone 2022?

Het Pantone Instituut heeft een beslissende invloed op ontwerpen in vele sectoren. De gekozen kleur van het jaar" beïnvloedt niet alleen de interieurvormgeving, de cosmeticasector en de mode-industrie, maar ook de brillentrends. Als u dit jaar ook een trendy bril wilt dragen, moet u kiezen voor een Very Peri model.

Wie kan een bril dragen in de Very Peri kleur?

Very Peri is beslist een kleur die van elke look een absolute blikvanger maakt. Dankzij de boeiende mix van blauwe en paarse tinten is de kleur van het jaar 2022 elegant en glamoureus zonder te kinderachtig te zijn. Het beste aan deze nieuwe trendkleur is dat hij echt bij iedereen past, ongeacht je huidskleur of haarkleur.

Hoe combineert u glazen in Very Peri?

Very Peri wordt het best gecombineerd met de zogenaamde "nee"-kleuren, namelijk zwart, wit en grijs. Zo ziet uw nieuwe bril er bijzonder goed uit! De toon-op-toon look met andere kleding is ook erg trendy. Als u durft, kunt u uw Very Peri bril ook combineren met andere kleuren. Dit werkt bijzonder goed met de complementaire kleuren geel en oranje."

Schrijf u in op de nieuwsbrief en ontvang een waardebon van € 8!