Carrera: brillen met een sportief design

Al tientallen jaren zijn Carrera brillen synoniem voor innovatief en sportief design. Lees hieronder meer over het succesvolle Italiaanse merk en zijn zonnebrillen en brillen op sterkte.

De geschiedenis van Carrera gaat terug tot de liefde voor de sport

Vertaald uit het Spaans betekent Carrera "loper". De geschiedenis van het merk met de sportieve en stijlvolle naam gaat terug tot 1956. Vanaf het begin zijn de brillen van Carrera gekenmerkt door twee essentiële aspecten: Lifestyle en sport. Het lifestyle aspect komt tot uiting in de vele vintage modellen in de collecties. Carrera slaagt er altijd in om de inspiratie van klassieke brillen te combineren met eigentijds design. Het sportieve aspect wordt nooit verwaarloosd. Aangezien de bril in samenwerking met sporters wordt ontwikkeld, spelen innovatieve technologieën een belangrijke rol. Dat blijkt vooral als je de skibrillen voor skiërs en snowboarders nader bekijkt. Maar ook Carrera's zonnebrillen en brillen op sterkte voor hem en haar zijn overtuigend in hun ontwerp en functionaliteit.

Zonwering in Carrera stijl

Vraagt u zich af hoe de typische Carrera zonnebril eruit ziet? Er is geen juist antwoord op deze vraag. De collecties variëren van ronde en ovale zonnebrillen tot vierkante en klassieke zonnebrillen in aviatorstijl. De voor de frames gebruikte materialen zijn zowel plastic als metaal. De collecties van Carrera hebben iets voor elke smaak. Van klassieke en tijdloze modellen in zwart, grijs en havana tot flitsende brillen met veelkleurige reflecterende glazen. Als je je niet wilt beperken tot één ontwerp, biedt Carrera zelfs modellen met verwisselbare fronten. De verwisselbare plastic frontjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs, waardoor ze geschikt zijn voor iedereen die graag een andere bril draagt.

De sportieve invloed komt niet alleen tot uiting in het ontwerp van de bril, maar ook in de functionele kenmerken ervan. De Maverick collectie van Carrera is daar een voorbeeld van. De monturen zijn geïnspireerd op klassieke zonnebrilvormen en zijn gemaakt van lasergesneden roestvrij staal. Het N.02-silhouet uit de oorspronkelijke Boeing-collectie van Carrera, met zijn gebogen brug, heeft gediend als het bekendste stylingmodel. Het bijzondere van alle Maverick-modellen: de monturen zijn met minder dan één millimeter dunner en lichter dan ooit en garanderen een hoog draagcomfort gedurende de hele dag. Voor een bijzondere look heeft de zonnebril in retrostijl een matte afwerking.

Bent u op zoek naar een functionele zonnebril die uw ogen beschermt tegen UV-stralen en u ook begeleidt bij uw sportieve activiteiten? Carrera zonnebrillen met gepolariseerde glazen zijn ideaal voor watersporters en mensen die hun sport in de buurt van water beoefenen. De lenzen hebben een speciaal polarisatiefilter dat schitteringen en reflecties voorkomt, zoals die optreden wanneer zonnestralen gladde oppervlakken zoals water raken.

Ontdek meer over Carrera brillen en Carrera zonnebrillen online bij Brillen24.

Schrijf u in op de nieuwsbrief en ontvang een waardebon van € 8!