Nike brillen: voor een sportieve look

Nike is een van de bekendste merken van moderne sportkleding met originele kleurencombinaties. Wij laten u kennismaken met het merk Nike en zijn brillen voor een sportieve look in het dagelijks leven.

De sportlegende Nike - een uniek succesverhaal

Het verhaal van Nike begon toen de oprichters van het bedrijf - Bill Bowerman, een universitair sportcoach, en Phil Knight, een econoom - er genoeg van kregen om sportschoenen van de Japanse fabrikant Onitsuka Tiger vanuit de kofferbak van hun auto te verkopen. Dus in 1971 besloten ze zelf schoenen te gaan maken. Ze noemden hun bedrijf Nike, naar de Griekse godin van de overwinning. Toen al werden hun sportschoenen gekenmerkt door een laag profiel en een bijzonder laag gewicht.

Het succes van Nike liet niet lang op zich wachten. In 1972 had Nike al 45 werknemers en een jaarlijkse omzet van 2 miljoen dollar. Een van de redenen voor dit succes was de wafelzool van Nike, die zeer licht was, meer grip had dan andere sportschoenen en lang meeging - de wafelzolen van Nike waren snel uitverkocht. Om het jonge bedrijf meer bekendheid te geven, liet Bill Bowerman atleet Steve Prefontaine, die hij eerder had gecoacht, meedoen aan de Olympische Spelen met Nike-schoenen. In 1972 werd Steve Prefontaine vierde op de 5.000 meter en werd hij op 21-jarige leeftijd de jongste 5.000-meterloper op de Olympische Spelen. De groep groeide snel: in 1979 bedroeg de totale omzet van Nike al ongeveer 150 miljoen dollar per jaar. De Tailwind schoen, met zijn Nike Air zool en demping, verhoogde de verkoop aanzienlijk. In 1985 werd Michael Jordan getekend als beste man, wat Nike zijn eerste doorbraak bezorgde. Het bedrijf ontwikkelde een nieuwe productlijn in samenwerking met Jordanië en richtte ook een speciale ontwikkelingsafdeling op voor innovatieve producten. Opnieuw werkte het plan perfect en de jaarlijkse omzet bereikte toen 920 miljoen dollar. 

Vandaag de dag hoeft niemand meer overtuigd te worden van het succes van het merk Nike. Weinig andere bedrijven zijn zo sterk vertegenwoordigd als het gaat om sportkleding en allerlei fitnessaccessoires. Omdat veel sporten extra brillen vereisen en brildragers niet altijd contactlenzen willen gebruiken bij het sporten, heeft Nike in de loop der jaren ook brillen aan zijn assortiment toegevoegd. Inmiddels zijn deze niet eens meer beperkt tot sportgebruik; bij Brillen24.com vindt u Nike brillen voor gebruik bij vele sporten of voor een sportieve, trendy look in het dagelijks leven.

Nike brillen: opvallend sportief

Een Nike bril onderscheidt zich door maximaal comfort, of het nu gaat om een Nike sportbril, een bril voor dagelijks gebruik of een Nike zonnebril. De brillen van Nike geven kleur aan je dagelijks leven en zijn nooit opdringerig. De kleurgradaties worden afgerond met sober zwart of zilver, zodat de Nike-bril trendy maar toch stijlvol is. In ons assortiment vindt u veel brillen met een volle rand en een licht rechthoekige vorm, onder de sportbrillen zijn veel halve maanbrillen verkrijgbaar voor een laag gewicht. De uiteinden van de slapen - en in het geval van sportbrillen, de neuspads - zijn gemaakt van een zacht, flexibel materiaal, dat ze niet alleen op hun plaats houdt, maar ook comfortabel maakt. Elke Nike bril is natuurlijk versierd met het Swoosh logo, waardoor je een modieuze sportfan bent.

Nike brillen kopen

Als je van een sportieve en trendy stijl houdt, zul je geïnspireerd raken door een Nike bril. U kunt veel van de glazen aanpassen aan uw behoeften. Voeg daartoe het gewenste model toe aan de winkelwagen en selecteer eventueel de tint van de lens. Voer vervolgens uw dioptrie waarden in en bepaal de lensdikte. Veel modellen kunnen tegen meerprijs ook worden omgezet in multifocale glazen.

Ontdek meer over Nike brillen en zonnebrillen online bij Brillen24.

Schrijf u in op de nieuwsbrief en ontvang een waardebon van € 8!