Oakley: Sportief design ontmoet functionaliteit

Het merk Oakley is een begrip geworden in sport en lifestyle. We laten zien wat het merk uit Zuid-Californië zo bijzonder maakt.

Brillen voor de veeleisende sporter

Oakley werd in 1975 opgericht door Jim Jannard. In zijn garage maakte Jannard eerst speciale handvatten voor BMX-sturen, die hij vanuit de kofferbak van zijn auto verkocht tijdens motorcrosswedstrijden. De zaken gingen goed, want de producten van Jannard hadden het onderscheid dat ze bij nat weer meer grip gaven, terwijl gewone BMX-sturen glad werden. De grip werd geleverd door een door Jannard zelf ontwikkeld materiaal, dat vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt in de brillen en andere producten van Oakley. De goede verkoopcijfers brachten Jim Jannard ertoe andere producten voor de motorcross te ontwikkelen, waaronder brillen. Hij noemde zijn eerste goggle model "O-Frame" en voegde een ovale "O" toe als onderscheidend kenmerk - vandaag de dag bekend als het Oakley logo. Dankzij het logo op de bril werd het merk bekend in de sportsector, waardoor Oakley zijn assortiment en verkoopgebied kon uitbreiden.

Vandaag de dag is Oakley een van de bekendste fabrikanten van kwaliteitssporten en zonnebrillen. Net als in het verleden vertrouwt Oakley nog steeds op nieuwe technologieën en materialen om dragers te helpen bij hun sport en actieve dagelijkse leven.

Oakley zonnebrillen en sportbrillen voor speciale behoeften

Of het nu gaat om sporten op hoog niveau, wekelijks joggen of de occasionele wandeling in de zonnige bergen, Oakley heeft de juiste bril voor de job. Oakley zonnebrillen met multifocale glazen zijn bijzonder geschikt voor vissen, golf en fietsen. Ze helpen om scherp te stellen op nabije en verre objecten en zijn daarom ideaal voor sporten waarbij de focus verandert. Dankzij de tint beschermt deze sportbril ook tegen fel licht en schittering van de zon. De heldere glazen van Oakley, al dan niet getint, zijn ook voorzien van een UV-beschermingsfilter. UV-licht van de zon kan na verloop van tijd verschillende oogziekten veroorzaken, zoals staar. Om deze ziekten te voorkomen, filteren de lenzen van Oakley 100% van het schadelijke UV-licht.

Voor sportgebruik zijn Oakley monturen en lenzen ook voorzien van impactbescherming. Of u uw bril nu met hoge snelheid laat vallen of in het gezicht wordt geraakt door een kogel, u en uw bril blijven beschermd.

Grote selectie van Oakley sportbrillen - ook in uw zichtcorrectie

Wij zijn overtuigd van de hoge kwaliteit van Oakley zonnebrillen en sportbrillen - daarom vindt u in ons assortiment een ruime selectie van het merk. Voor uw beste sportprestaties bieden wij u sportbrillen met verschillende kleuren, bijzonder brede gezichtsvelden en comfortabele, verstelbare neuspads en oorstukken. Het ontwerp van Oakley sportbrillen is modern en fris, maar bevat ook beproefde klassieke monturen. In onze online shop vindt u brillen op sterkte voor elke dag, geschikt voor zowel zakelijke als sportieve looks, in alle mogelijke vormen, in sobere kleuren en met leuke kleuraccenten. Het brede assortiment Oakley zonnebrillen omvat zowel grote, felgekleurde monturen als chique, ingetogen modellen.

Zoals gewoonlijk kunt u de meeste brillen bestellen met uw zichtcorrectie. Doe uw ogen een plezier tijdens sport, vrije tijd of het dagelijks leven en kies een van de vele Oakley modellen.

Vind Oakley brillen en Oakley zonnebrillen online bij Brillen24. U kunt ook nieuwe Oakley zonnebrillen vinden in onze online shop.

Schrijf u in op de nieuwsbrief en ontvang een waardebon van € 8!