Degressieve brillen


Vanaf de leeftijd van 45 jaar treden ouderdomsverschijnselen op, dat wil zeggen dat het oog langzamerhand meer moeite heeft om zich op een nabijgelegen voorwerp te " concentreren "(of te blijven)". Daarom zijn er verschillende oplossingen beschikbaar voor presbyopische personen om deze zichtstoornis te verbeteren.

Een computerbril (ook wel degressief genoemd) kan een goede optie zijn voor mensen die de hele dag voor een computerscherm werken. Maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een multifocale glazen die drie gezichtsvelden (dichtbij, gemiddeld en veraf) of een unifocale glazen corrigeren. Geen enkele bril is universeel en iedereen kiest het bril type dat het beste bij hem of haar past. Voor mensen die op kantoor werken, is een degressieve bril de meest voor de hand liggende keuze.

Net als een multifocale bril maakt een computerbril het mogelijk om zowel het dichtbijzicht (30-40cm) als het tussenzicht ( 60-90cm) te corrigeren. Echter, wordt het zicht op afstand niet gecorrigeerd.

Deze glazen zijn aangepast om de overgang van dichtbij naar gemiddeld zicht zo aangenaam mogelijk te maken. Ze zijn perfect voor presbyopen die niet altijd een bril willen dragen. Deze glazen  maken het mogelijk om gemakkelijk te lezen zonder hun tussenzicht ( collega's, computer....) aan te tasten door " beeld sprongen". Bovendien is de aanpassing aan de correctie veel sneller dan met multifocale glazen.

Om de computer brilglazen nog efficiënter te maken, is het mogelijk om de Digital Relax coating aan te brengen die vermoeidheid van de ogen door het blauwe licht van de schermen voorkomt.

Voor wie is de computerbril geschikt?

  • Jonge presbyopen die niet voor een multifocale bril hebben gekozen omdat ze hun bril niet de hele tijd willen dragen.
  • Presbyopen die al uitgerust zijn met één enkele bril voor dichtbij zicht en die hun bril willen vernieuwen voor een betere gezichtsvermogen diepte.
  • Presbyopen die al uitgerust zijn met een progressieve bril en die specifieke bril willen hebben om hun visueel comfort te verbeteren en de ergonomie van het werk te bevorderen (doe-het-zelf, lezen, tekenen, scherm, enz.).
  • Presbyopen waarvan de progressieve bril geen voldoening geeft voor de computer (te beperkt gezichtsveld) of wanneer de gesprekspartner voor hen wazig lijkt.
Schrijf u in op de nieuwsbrief en ontvang een waardebon van € 8!